Ονομάζομαι Σωτήρης Βαρελάς και γεννήθηκα πριν από 34 χρόνια στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Οι ρίζες μου βρίσκονται στη Νέδουσα Αλαγονίας.

Είμαι Διδάκτορας στην Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς με ερευνητικό αντικείμενο το Στρατηγικό Μάνατζμεντ για τον Τουρισμό και την διαχείριση προορισμών.  Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων-Ολική Ποιότητα στο ίδιο πανεπιστήμιο, καθώς και πτυχιούχος του τμήματος Στατιστικής Ασφαλιστικής Επιστήμης .

Αυτή την περίοδο προσφέρω τις υπηρεσίες ως σύμβουλος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου,  σε θέματα που αφορούν την Τουριστική Ανάπτυξη . Κατά το παρελθόν έχω εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης στην Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού στο αντικείμενο του τουρισμού καθώς και  στον Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.  Έχω επίσης συνεργαστεί με αρκετά ερευνητικά εργαστήρια Πανεπιστημίων μεταξύ των οποίων το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Εργαστήριο Αξιολόγησης Πολιτικών και Προγραμμάτων Ανάπτυξης και το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Έχω διδάξει στα Εργαστήρια Στατιστικών Προγραμμάτων και Πληροφορικής στους πρωτοετείς φοιτητές του τμήματος Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, στα σεμινάρια Οργάνωσης και Διοίκησης σε υψηλόβαθμους αξιωματικούς στη Σχολή Πολέμου της Πολεμικής Αεροπορίας. Επιστημονικές μου εργασίες έχουν δημοσιευθεί και παρουσιαστεί σε  διεθνή συνέδρια.

Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με το χόμπι μου που είναι η πολιτική γελοιογραφία. Σκίτσα μου έχουν δημοσιευθεί στο νεανικό περιοδικό  MUST, την εφημερίδα ΦΩΝΗ, στην εφημερίδα Σημαία, στην KontraNews και κυρίως στο blog μου http://barelskitsa.blogspot.com.

Ασχολούμαι ενεργά με το διαδίκτυο και τα social media. Διατηρώ το ιστολόγιο Σκέψεις για τον Τουρισμό  και την ανοιχτή πρωτοβουλία διαλόγου για τον τουρισμό OPENTOURISM στην οποία είμαι μέλος της ιδρυτικής ομάδας.

Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε για να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις. Μέσα από την επικοινωνία μας θα επιδιώξω να μοιραστώ μαζί σας προτάσεις όσον αφορά τον επιστημονικό και επαγγελματικό  τομέα της Διοίκησης των Επιχειρήσεων με έμφαση στην Στρατηγική, τον Τουρισμό και την Τουριστική Ανάπτυξη καθώς και ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος που με απασχολούν. Θα χαρώ να επικοινωνήσουμε.