Η Internationale Tourismus-Bοerse του Βερολίνου, αποτελεί την μεγαλύτερη και πιο γνωστή διεθνή έκθεση τουρισμού στον κόσμο όπου συμμετέχουν τουριστικοί επαγγελματίες από όλον τον κόσμο. Η έκθεση, που εναλλακτικά αποκαλείται και International Tourism Exhange, δηλαδή Διεθνές Χρηματιστήριο του Τουρισμού (όπως και η έκθεση Β.Ι.Τ. του Μιλάνου), αποτελεί ένα πραγματικό τουριστικό χρηματιστήριο, με κατά μέσο όρο 170.000 επισκέπτες συνολικά, με τους 110.000 εξ αυτών να είναι εμπορικοί επισκέπτες, ενώ 10.086 εκθέτες από συνολικά 180 και πλέον χώρες έδωσαν το παρών προσπαθώντας να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε αυτό το τεράστιο πλήθος. Διεξάγεται κάθε Μάρτιο στους χώρους της Messe Berlin στο διεθνές συνεδριακό κέντρο του Βερολίνου, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα στην Ευρώπη, διαρκεί πέντε ημέρες και απευθύνεται τόσο στους ανθρώπους του τουρισμού, όσο και στο ευρύ κοινό.

itb2Τις τελευταίες δύο ημέρες η έκθεση είναι ανοιχτή και στο κοινό, αλλά τις τρεις πρώτες ημέρες ισχύει αυστηρά το Β2Β σύστημα και δικαίωμα παρακολούθησης της έκθεσης έχουν μόνο οι εμπορικοί επισκέπτες, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για επαγγελματικές επαφές και επιτεύξεις συμφωνιών μεγάλης αξίας ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες του τουρισμού απ’ όλο τον κόσμο.

Τα τελευταία χρόνια διεξάγεται με μεγάλη επιτυχία και το διεθνές συνέδριο Ι.Τ.Β. Convention, το οποίο περιλαμβάνει θέματα γενικότερου προβληματισμού γύρω από όλο το φάσμα της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, όπως οι κλιματικές αλλαγές, οι εξελίξεις και οι νέες τάσεις στον ξενοδοχειακό τομέα και στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών και άλλα επίκαιρα θέματα.