102Το Κράτος του Κατάρ είναι ένα ανεξάρτητο εμιράτο της Μέσης Ανατολής, που καταλαμβάνει τη χερσόνησο Κατάρ, επί της ανατολικής ακτής της Σαουδικής Αραβίας. Το έχω επισκεφθεί δυο φορές για μονοήμερες διαμονές οι οποίες για εμένα είναι υπεραρκετές..Το νόμισμα του είναι το Ριγιάλ με ισοτιμία 1 προς 4. Απαιτείται βίζα αλλά εγώ που ήμουν διερχόμενος επισκέπτης έλαβα απευθείας βίζα στο αεροδρόμιο.

Ντόχα

Η Ντόχα είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του Κατάρ με 400.000 κατοίκους. Είναι μια πόλη που χτίζεται δίνοντας την εντύπωση του artificial περιβάλλοντος με χαρακτηριστικό αρχιτεκτόνημα τον Πύργο Aspire. Για τους επισκέπτες που επιθυμούν luxury αγορές προτείνεται το Εμπορικό κέντρο Βιλάτζιο και το City Centre Mall.

104101

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για πιο ψώνια σε λαϊκά είδη και σουβενίρ είναι η μεγάλη αγορά του Souq Waqif με τα πολλά στενά. Θα σε σταματήσουν οι χαρακτηριστικοί ταξιτζήδες στην είσοδο για πείραγμα, ενώ όλα τα μικρά καταστήματα έχουν αρκετούς κράχτες.

103

Αξίζει η αγορά μιας γνήσιας παραδοσιακής στολής την οποία ράβετε στα μέτρα σου σε μισή ώρα καθώς και αργιλές, ενώ αξίζει να δοκιμάσει κανείς τα σιρωπιαστά γλυκά τους.

Αξίζει επίσης η επίσκεψη στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, στο Σουκ Ουακίφ, στο Αραβικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, κα.

98